Νέα έρευνα για τον γυναικείο εγκέφαλο, DNA και το Sex

Γυναίκες DNA &Sex

Οι γυναίκες διατηρούν και φέρουν το έμβιο DNA από κάθε άντρα με τον οποίο έχουν σεξουαλική επαφή, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ και το Ερευνητικό Κέντρο Καρκίνου Fred Hutchinson.

Η έρευνα, που ανακάλυψε τις σοκαριστικές πληροφορίες κατά τύχη, προσπαθούσε αρχικά να καθορίσει αν οι γυναίκες που ήταν έγκυες με γιο μπορεί να έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση για ορισμένες νευρολογικές ασθένειες που προκύπτουν πιο συχνά στους άντρες.

Αλλά καθώς οι επιστήμονες διαχώρισαν το γυναικείο μυαλό, η έρευνα άρχισε να εκτρέπεται βίαια εκτός πορείας. Όπως αποδείχθηκε, το γυναικείο μυαλό είναι ακόμα πιο μυστηριώδες από ότι θεωρούνταν προηγουμένως.

Η έρευνα βρήκε ότι οι γυναικείοι εγκέφαλοι συχνά υποκρύπτουν «αρσενικό μικροχιμαιρισμό», ή με άλλα λόγια, την παρουσία αρσενικού DNA που προήλθε από κάποιο άλλο άτομο, και είναι γενετικά ξεχωριστό από τα κύτταρα που συνθέτουν το υπόλοιπο της γυναίκας.

Σύμφωνα με την έρευνα: «το 63% των γυναικών (37 από 59) που εξετάσθηκαν υπέκρυπταν αρσενικό μικροχιμαιρισμό στο μυαλό τους. Ο αρσενικός μικροχιμαιρισμός ήταν εμφανής σε πολλαπλές περιοχές του εγκεφάλου.»

Οπότε το 63% των γυναικών φέρουν αρσενικά κύτταρα DNA που ζουν στους εγκεφάλους τους. Προφανώς οι ερευνητές ήθελαν να μάθουν από που προήλθε το αρσενικό DNA.

Νοιάζεται κανείς να μαντέψει; Από τους πατέρες των γυναικών; Όχι. Το DNA του πατέρα σου συνδυάζεται με αυτό της μητέρας σου για να δημιουργήσει το μοναδικό σου DNA. Επομένως από που αλλού θα μπορούσε να προέρχεται;

Μέσω της έρευνας οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η πιο πιθανή απάντηση ήταν ότι όλο το αρσενικό DNA που βρέθηκε να ζει στον γυναικείο εγκέφαλο προήλθε από μια εγκυμοσύνη με αρσενικό. Αυτή ήταν η ασφαλής, πολιτικά ορθή υπόθεση. Αλλά αυτοί οι ερευνητές ζούσαν σε άρνηση.

Επειδή όταν πέρασαν από αυτοψία τους εγκεφάλους των γυναικών που δεν είχαν μείνει ποτέ έγκυες, πόσο μάλλον με αρσενικό παιδί, και πάλι βρήκαν αρσενικά κύτταρα DNA να επικρατούν στον γυναικείο εγκέφαλο.

Σε αυτό το σημείο οι επιστήμονες δεν ήξεραν τι στην ευχή συνέβαινε. Μπερδεμένοι, έκαναν ότι μπορούσαν για να κρύψουν τις αποδείξεις μέχρι να μπορούν να τις κατανοήσουν και να τις εξηγήσουν. Τις έθαψαν σε πολυάριθμες υποέρευνες και άρθρα, αλλά αν τα κοσκινίσεις όλα θα βρεις την καταδικαστική δήλωση, την μια γραμμή που προδίδει το παιχνίδι και εξηγεί επακριβώς από που προήλθαν τα κύτταρα DNA.

Τι φοβούνται τόσο πολύ;

«ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Ο αρσενικός μικροχιμαιρισμός δεν ήταν σπάνιος σε γυναίκες χωρίς γιους. Πέρα από τις συνειδητές εγκυμοσύνες, άλλες πιθανές πηγές αρσενικού μικροχιμαιρισμού περιλάμβαναν την μη αναγνωρισμένη αυθόρμητη αποβολή, την εξαφάνιση αρσενικού διδύμου, την μεταφορά ενός μεγαλύτερου αδερφού από την μητρική κυκλοφορία, ή από την ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ. Ο αρσενικός μικροχιμαιρισμός ήταν σημαντικά πιο συχνός και τα επίπεδα πιο υψηλά σε γυναίκες με επαγόμενη αποβολή από ότι σε γυναίκες με άλλες ιστορίες εγκυμοσύνης. Περισσότερες έρευνες χρειάζονται για να καθορίσουν τις ιδιαίτερες ρίζες του αρσενικού μικροχιμαιρισμού στις γυναίκες.»

Οπότε σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πιθανές πηγές αρσενικών κυττάρων DNA που ζουν στους εγκεφάλους των γυναικών είναι:

  • μια αποβολή την οποία η γυναίκα δεν γνώριζε
  • ένας αρσενικός δίδυμος που εξαφανίστηκε
  • ένας μεγαλύτερος αδερφός που μεταφέρθηκε από την μητρική κυκλοφορία
  • σεξουαλική επαφή

Δεδομένου του γεγονότος ότι το 63% των γυναικών έχουν αρσενικά κύτταρα DNA που διαμένουν στις κόγχες των εγκεφάλων τους, ποια από τις παραπάνω πιθανότητες θεωρείτε ότι είναι η πιο πιθανή ρίζα του αρσενικού DNA;

Οι πρώτες τρεις επιλογές ισχύουν για ένα πολύ μικρό ποσοστό γυναικών. Δεν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το σχήμα 63%.  Η τέταρτη επιλογή; Είναι μάλλον πιο συχνή.

Η απάντηση είναι το 4. Το σεξ.

Σεξ και γυναίκες

Αυτό έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για τις γυναίκες. Κάθε αρσενικό από το οποίο απορροφάς σπερματοζωάρια γίνεται ένα έμβιο κομμάτι της ζωής σου. Οι γυναίκες που δέχτηκαν αυτοψία σε αυτή την έρευνα ήταν ηλικιωμένες. Κάποιες έφεραν το έμβιο αρσενικό DNA μέσα τους για πολύ περισσότερο από 50 χρόνια.

Το σπέρμα είναι ζωντανό. Είναι έμβια κύτταρα. Όταν εισέρχεται μέσα σου κολυμπάει και κολυμπάει ώσπου συγκρούεται προσκέφαλα σε έναν τοίχο, και μετά προσκολλάται και τρυπώνει στη σάρκα σου. Αν είναι εντός του στόματος σου κολυμπάει και σκαρφαλώνει στις ρινικές διόδους σου, στο εσωτερικό του αυτιού, και πίσω από τα μάτια σου. Μετά σκάβει μέσα σου. Εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος σου και συλλέγεται στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική σου στήλη.

Σαν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας, γίνεται κομμάτι σου και δεν μπορείς να το ξεφορτωθείς.

Μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε την ολική ισχύ και τις συνέπειες της σεξουαλικής επαφής.

Πηγές:

Male Microchimerism in the Human Female Brain

Male microchimerism in women without sons: quantitative assessment and correlation with pregnancy history

Written by Polyhymnia
I am the muse of hymns. I’ve been elegant back in ancient Greece, I am also sophisticated and elegant on my current reincarnation. I like to study endlessly therefore I have many diplomas and PhD hanging on my house’s walls. Philosophy is my stand and everything that derives from it.